Brandmænd indlagt til observation efter ubehag i svælg og hals
10 brandmænd fra Station Vesterbro, en pioner, en vagthavende inspektør og en observatør fra Københavns Brandvæsen er indlagt på på forskellige hospitaler i Hovedstadsregionen til observation efter slukningen af en brand i et medicinallaboratorium.
I forbindelse brand i et laboratorium på kemikalievirksomheden Lundbeck den 15. februar 2011 frigives dampe fra flere forskellige stoffer. Efter aftale med lægen på ”Giftlinien på Bispebjerg Hospital” køres brandmandskabet fra Vesterbro brandstation, i alt 7 mand samt vagthavende inspektør og en obervatør som var med Københavns brandvæsen. (Samlet i alt 10 personer) til Hvidovre Hospital, hvor de indlægges til i morgen formiddag.”
»Vi synes, det er mærkværdigt, at det kunne ske. Derfor iværksætter vi en intern undersøgelse, som skal afdække forløbet,« siger vagthavende ved Københavns Brandvæsen, Mads Graversen. Stationschef Niels Lyng, skal stå i spidsen for undersøgelsen, som forventes afsluttet om et par uger.
Alle ti berørte personer bliver efter aftale med ”Giftlinien på Bispebjerg Hospital”, indlagt til observation for udvikling af et senere lungeødem idet der fattes mistanke om udvikling af nitrøse gasser under branden. De 10 involverede personer fordeles på hovedstadsområdets hospitaler, efter et ophold på Hvidovre Skadestue.
De københavnske brandmænd blev indlagt indtil stuegang onsdag formiddag.
Arbejdsmiljørepræsentanten kontakter senere Giftlinjen og ved samtale med overlægen bliver den kemiske sammensætning tydeliggjort.
De 10 personer udsættes for følgende kemiske sammensætning:
Palladium(ll) Chloride 1G
I forbindelse med ildebranden i Kemikalievirksomheden Lundbeck benyttes de samme forholdsregler, som når der er tale om indsats mod asbest.
Det er i og for sig positivt, da det er de skrappeste forholdsregler rent indsatsmæssigt, som der benytter i Københavns brandvæsen i indsatser af en vis farlighed.
Relaterede sider:
- Arbejdsulykke 1983 Brandmand Ejner Jensen
- Dødsulykke 2000 Brandmand Palle Ipsen
- Dødsulykke 2002 - Tre brandmænd døde under brandøv
- Arbejdsulykke 1992 - Fald fra stillads - brandmand
- Arbejdsulykke 1994 Røgdykker 3 grads forbrænding
- Arbejdsulykke 2004 Gasudslip på brandstation
- Arbejdsulykke 2004 - brandmand faldt ned skakt
- Dødsulykke 2004 Brandmand dræbt på fyrværkerifabri
- Arbejdsulykke 1999 Røgdykker fik alvorlig skade i
- Dødsulykke 2003 koste indsatsleder livet
- Arbejdsulykke 2009 Brandmand lå i seks dage med br
- Varmekollaps i fjernvarmetunnellen 2010
- Brandmænd tæt på at blive ramt af tagkonstruktion
- Arbejdsulykke 1986 Brandmand dræbtes ved glatføreu
- Tæt/Nærved 1985 Betonloft var livsfarlig brandbomb
- Den voldsomme ildebrand i Dehns Palæ 2010




