Brandmænd indlagt til observation efter ubehag i svælg og hals


10 brandmænd fra Station Vesterbro, en pioner, en vagthavende inspektør og en observatør fra Københavns Brandvæsen er indlagt på på forskellige hospitaler i Hovedstadsregionen til observation efter slukningen af en brand i et medicinallaboratorium.

I forbindelse brand i et laboratorium på kemikalievirksomheden Lundbeck den 15. februar 2011 frigives dampe fra flere forskellige stoffer. Efter aftale med lægen på ”Giftlinien på Bispebjerg Hospital” køres brandmandskabet fra Vesterbro brandstation, i alt 7 mand samt vagthavende inspektør og en obervatør som var med Københavns brandvæsen. (Samlet i alt 10 personer) til Hvidovre Hospital, hvor de indlægges til i morgen formiddag.”

»Vi synes, det er mærkværdigt, at det kunne ske. Derfor iværksætter vi en intern undersøgelse, som skal afdække forløbet,« siger vagthavende ved Københavns Brandvæsen, Mads Graversen. Stationschef Niels Lyng, skal stå i spidsen for undersøgelsen, som forventes afsluttet om et par uger.
 

 

Alle ti berørte personer bliver efter aftale med ”Giftlinien på Bispebjerg Hospital”, indlagt til observation for udvikling af et senere lungeødem idet der fattes mistanke om udvikling af nitrøse gasser under branden. De 10 involverede personer fordeles på hovedstadsområdets hospitaler, efter et ophold på Hvidovre Skadestue. 

De københavnske brandmænd blev indlagt indtil stuegang onsdag formiddag.

 

Arbejdsmiljørepræsentanten kontakter senere Giftlinjen og ved samtale med overlægen bliver den kemiske sammensætning tydeliggjort.

De 10 personer udsættes for følgende kemiske sammensætning:

Palladium(ll) Chloride 1G

I forbindelse med ildebranden i Kemikalievirksomheden Lundbeck benyttes de samme forholdsregler, som når der er tale om indsats mod asbest.
Det er i og for sig positivt, da det er de skrappeste forholdsregler rent  indsatsmæssigt, som der benytter i Københavns brandvæsen i indsatser af en vis farlighed.
Relaterede sider:
Til forsiden af Brandfolkenes Organisation
Sitemap - oversigtskort
Udskriv