Løft, træk og skub

 
At-vejledningen er især til arbejdsgivere, arbejdsmiljørepræsentanter og andre medarbejdere, der arbejder med arbejdsmiljø i virksomheden.

At-vejledningen handler om, hvordan virksomhederne kan leve op til reglerne om manuel håndtering. Manuel håndtering omfatter alle former for flytning af byrder, der helt eller delvist udføres med muskelkraft. Det kan fx være løft, vipning, bæring, træk, skub, slæbning og læsning.

Vejledningen handler også om, hvordan man kan vurdere risikoen ved manuel håndtering. Der er bl.a. et skema, som virksomheden kan bruge til at vurdere byrders vægt i forhold til rækkeafstanden.

 Til sidst oplyser vejledningen om, hvordan man kan undgå eller imødegå risikoen for sundhedsskader, når man løfter, trækker og skubber byrder. Det handler bl.a. om at bruge gode tekniske hjælpemidler, at indrette arbejdsstedet på en fornuftig måde samt om, at medarbejderne bliver instrueret om, hvordan de kan udføre arbejdet uden risiko for at komme til skade.

 

Du skal bemærke, at der er klare regler for hvormeget du må løfte og hvordan. Hvis du er i tvivl så skal du konkte din loklae arbejdsmiljørepræsentant

Læs hele At-vejledningen om løft, træk og skub.
Relaterede sider:
Til forsiden af Brandfolkenes Organisation
Sitemap - oversigtskort
Udskriv