Er din arbejdsskade anmeldt?

 

Det er en god idé, at du selv sikrer dig, at din arbejdsskade er anmeldt. Du kan nemlig risikere at få afvist din skade og dermed gå glip af en erstatning, hvis vi eller dit forsikringsselskab ikke modtager anmeldelsen inden for 1 år.


Hvem anmelder en arbejdsskade?
Din arbejdsgiver har pligt til at melde det til sit arbejdsskadeforsikringsselskab, hvis du har været ude for en ulykke på dit arbejde. Pligten gælder ikke bagatelskader som for eksempel blå mærker.
Din læge eller tandlæge har på samme måde pligt til at anmelde til os og Arbejdstilsynet, hvis han eller hun mener, at du har fået en sygdom på grund af dit arbejde.
 

Hvornår får jeg besked om anmeldelsen?
Når forsikringsselskabet eller lægen anmelder skaden til os, vil du senest 5 dage efter få et brev, så du ved, at vi har modtaget anmeldelsen.
Samtidig vil din arbejdsgivers forsikringsselskab ofte kontakte dig efter kort tid for at få flere oplysninger.


Vil du sikre dig, at din skade er anmeldt?

  • Hvis det er en ulykke, kan du ringe til din arbejdsgivers forsikringsselskab og sikre dig, at de har modtaget anmeldelsen
  • Hvis det er en erhvervssygdom, kan du ringe til arbejdsskadestyrelsen

Sådan anmelder du din arbejdsskade
Hvis din arbejdsgiver, læge eller tandlæge ikke har anmeldt din arbejdsskade, kan du selv gøre det til din arbejdsgivers forsikringsselskab (hvis det er en ulykke) eller til os (hvis det er en erhvervssygdom).
Relaterede sider:
Til forsiden af Brandfolkenes Organisation
Sitemap - oversigtskort
Udskriv