Risiko for arbejdsskader hos reddere stopper flytransport af patienter

Kilde Branchearbejdsmiljøråd transport og engro

 

Flyselskabet Cimbers fly er indrettet så uheldigt, at Falck-redderne risikerer at få en arbejdsskade, hvis de skal løfte patienter ind og ud af flyene. Derfor har Arbejdstilsynet nu sat en stopper for, at bornholmske patienter transporteres til og fra behandling på Rigshospitalet i fly, oplyser P4 Bornholm.

I stedet skal patienterne transporteres i ambulance via Sverige og opholde sig i ambulancen på færgens vogndæk under sejladsen til og fra Bornholm.
Cimbers kommercielle direktør, Jacob Krogsgaard, undrer sig dog over, at patienterne ikke længere flyves med hans selskab.

”Det er mærkeligt. Det er tilsyneladende kun på Bornholm, at Falck har problemer. Ingen andre steder har Cimber hørt om problemer med at få Falck til at bære patienterne op til bårerne på flyet”, siger Jacob Krogsgaard til P4 Bornholm.

Han tilføjer, at den manglende mulighed for redderassistance også betyder, at Cimber ikke længere kan tilbyde folk med brækkede ben, dårlig ryg eller lignende at komme til Bornholm med fly.

Til forsiden af Brandfolkenes Organisation
Sitemap - oversigtskort
Udskriv