Udrykning forbudt for skolepraktikanter

Kilde TV2 Øst
 

5 døde i tragisk trafikulykke i Fuglebjerg
 

Når Næstved Brandvæsen rykker ud til brande og trafikulykker, må skolepraktikanter blive hjemme på brandstationen. Det er konsekvensen, efter en 14-årig pige måtte have krisehjælp, fordi hun var med under redningsarbejdet efter ulykken ved Fuglebjerg.

- Det var noget skidt, men vi har lært af vores fejl.


Sådan siger Erik Andersen, der er beredskabsinspektør ved Næstved Brand & Redning om det faktum, at brandmænd tog en skolepraktikant med, da alarmen gik den sidste dag i marts. Den dag blev en familie på fire fra Tyvelse udslettet og en far fra Ringsted dræbt, da to biler stødte frontalt sammen på vejen mellem Fuglebjerg og Glumsø.


Kan ikke sætte praktikanten af
Pigen, der var i praktik som brandmand, brød grædende sammen, da hun så ulykkestedet. Den 14-årige måtte efterfølgende have krisehjælp.

- Når vi rykker ud, kan det være til noget så fredeligt som en kat, der ikke kan komme ned fra et træ, men når vi så er ude, kan det være, vi bliver kaldt videre til noget mere dramatisk, og så kan vi jo ikke bare sætte skolepraktikanten af på halvvejen. Derfor har vi besluttet, at skolepraktikanter ikke længere må komme med på udrykninger, fortæller Erik Andersen.


Forbuddet betyder, at skolepraktikanter kun får lov til at tage med ud til brandsyn på f.eks. skoler. Resten af praktiktiden foregår på brandstationen.

- Skolepraktikanterne ser kun halvdelen af jobbet, og det er selvfølgelig ærgerligt, men vi kan ikke risikere, at teenagere får traumer, fordi de har været vidner til en voldsom brand eller en ulykke, slutter brandinspektøren.


Næstved Brand & Redning har efter ulykken ved Fuglebjerg været i tæt kontakt med skolepraktikanten. Ifølge brandvæsnet er den 14-årige pige sluppet fra oplevelsen uden traumer.

Til forsiden af Brandfolkenes Organisation
Sitemap - oversigtskort
Udskriv