Fagforenings-pensioner får voldsom kritik

Kilde Berlingske business

 

Ny analyse placerer landets femtestørste pensionskasse PenSam i bunden, når det gælder afkast over en årrække. Det kan betyde mange tusinde kroner, om man er i et godt eller dårligt ledet pensionsselskab.

 

Det har afgørende betydning for din pension, om ledelse og bestyrelse i dit pensionsselskab har styr på det, de foretager sig. Visse pensionsselskaber fremviser så dårlige afkast, at det koster opsparerne titusindvis af kroner, hvis de er så uheldige at være i den forkerte pensionskasse. Det viser en gennemgang af pensionsselskabernes afkast over de sidste ti år, som rådgivningsfirmaet Sejer & Svendsen har gennemført for Berlingske Business.
 

Flere af pensionsselskaberne med dårlige afkast hører til de fagforeningsdrevne selskaber. Valgte man f.eks. for ti år siden at placere 100.000 kr. i PenSam, som får hård kritik af Finanstilsynet for at have for dårligt styr på forretningen, så ville pengene i dag være blevet til 152.000 kr. Men havde man i stedet valgt at sætte pengene ind i pensionsselskabet JØP, ville de 100.000 kr. være blevet til 219.000 kr. Har man således i hele sit arbejdsliv været i et pensionsselskab, der har klaret sig dårligere end gennemsnittet, så kan forskellene få afgørende betydning for levestandarden i alderdommen.
 

Pensionsekspert og indehaver af rådgiverkontoret Finanshuset i Fredensborg, Kim Valentin, mener, at der er grund til at kigge særligt opmærksomt på de selskaber, der ligger dårligst i undersøgelsen. Og det bør også få selskaberne til at kigge indad:

»Det må kalde på en selvransagelse, når man i så lang en periode præsterer under det, som andre kan, og de bør tage dette her meget seriøst. Jeg mener jo naturligvis, at man burde have gjort noget ved dette her noget før, men nu har de en god lejlighed til at tage fat.«

 

Læs artiklen fra Berlingske Business her


Relaterede sider:
Til forsiden af Brandfolkenes Organisation
Sitemap - oversigtskort
Udskriv