Forkert pensionskasse kan koste millioner

 

Der er så stor forskel på hvor gode pensionsselskaberne er til at investere, at der kan være millioner på spil for en helt almindelig pensionsopsparer.
Kilde DR-nyheder

 

Det kan være dyrt at være bundet til den forkerte pensionskasse.

Pris for én brandmand i 12 år i pensionskassen med Danmarks dårligste indtjening: 160.000 kroner. Sådan ser regnestykket ud for Morten Gaardsdal fra Viborg

Den uheldige brandmand har i dag sine penge stående hos de offentligt ansattes pensionskasse Pensam. Her har han på 12 år indbetalt 373,000 kroner. Det beløb er i dag SKRUMPET til nedslående 284.000 kr.
 

Var de samme 373.000 kroner blevet sat ind hos markedets bedste selskab, som er Industriens Pension , ville de være vokset til 445.000 kroner. Det viser en beregning, som Pengemagasinet har fået lavet.


Værste jeg har set

”Det er det værste jeg har set”, lyder reaktionen fra aktuar og forsikringsekspert Jørgen Svendsen, der har lavet regnestykket .

Gaardsdal er dobbelt hårdt ramt. Pensam er nemlig meget dyr med forsikringer og administration i forhold til andre selskaber i branchen. Men den vigtigste forklaring på den store forskel er afkastet.

”Her har Industriens Pension klaret det ualmindeligt godt. Og Pensam har faktisk klaret det så skidt, at det er noget, der skal ses meget alvorligt på,” siger Jørgen Svendsen.


Lussing i millionklassen

Og ifølge pensionseksperten kan den økonomiske øretæve nå at blive meget større. Morten Gaardsdal står til at tabe over 1,5 million, når han når pensionsalderen - hvis ikke Pensam bliver bedre til at tjene penge.

Ifølge Jørgen Svendsen vil Morten Gaarsdals formue kun vokse til 1,8 millioner kroner hos Pensam. Hvorimod de samme penge investeret hos Industriens Pension vil være vokset til 3,5 million, når Gaardsdal fylder 67.


Pensam dumper

Ingen dansk pensionskasse kan fremvise så dårligt et investeringsafkast som Pensam. På 10 år er 100 kroner blevet til 127 kroner – kun en anelse bedre end den almindelige prisudvikling. Til sammenligning er 100 kroner hos Danmarks bedste selskab – Industriens Pension - vokset til 185 kr.

Det fremgår af en sammenligning af Danmarks 30 største pensionsselskaber, som Jørgen Svendsen har lavet for Pengemagasinet.


Læs artiklen her


Relaterede sider:
Til forsiden af Brandfolkenes Organisation
Sitemap - oversigtskort
Udskriv