Overvægtige politibetjente skal gå ned i løn

Betjente, der ikke løber hurtigt nok, skal gå ned i løn, hvis den dårlige kondi skyldes fedme. Sådan lyder rådene i en omfattende rapport af løn- og arbejdsforhold i det britiske politi.

 

Overvægtige politibetjente skal gå ned i løn, hvis ikke de består en årlig konditionstest. Sådan lyder et af rådene i en ny undersøgelse af britisk politi. Den britiske regering har bestilt undersøgelsen, som skal klarlægge løn- og arbejdsvilkår i engelsk og walisisk politi.


Undersøgelsen er lavet blandt 11.500 betjente, ansat ved "London's Metropolitan Police". Den viser blandt andet, at 52 procent af alle mandlige betjente er overvægtige. Blandt kvinderne er 32 procent overvægtige. 22 procent af mændene er direkte fede, mens en procent er så overvægtig, at det er dødeligt. Blandt kvinderne i London-politiet er 16 procent fede, mens to procent er dødeligt overvægtige.
 

Advokaten og økonomen Tom Windsor blev bedt om at stå i spidsen for undersøgelsen, der eftersigende skulle være den meste omfattende af sin slags i over 30 år. Rapporten indeholder flere forslag til en reform af løn- og arbejdsforholdene. Blandt andet en højere pensionsalder, forfremmelse og løn på baggrund af evner frem for anciennitet og derudover de omtalte konditionstest.


Sidstnævnte bør ifølge rådene være en årlig fitness-test, som alle betjente skal bestå. Testene skal blandt andet indeholde såkaldte bip-test, som er løb på tid. Hvis politibetjentene dumper, skal de skæres i lønnen, lyder rådene.

 

Det engelske politiforbunds bestyrelsesformand, Paul McKeever, citeres i The Guardian for at sige, at rapporten bliver opfattet som et bevidst, vedvarende angreb fra regeringens side på politi-ansatte. Tallene og påstandene i rapporten er ydermere blevet kritiseret af det engelske politiforbund, Metropolitan Police Federation, for at være ukorrekte og fulde af fejl.

Regeringen er endnu ikke kommet med nogle udmeldinger om, hvorvidt rådene i rapporten overhovedet kan implementeres i praksis

Til forsiden af Brandfolkenes Organisation
Sitemap - oversigtskort
Udskriv