Hej


Her har du igen vores nyhedsbrev der giver dig et hurtigt overblik over aktuelle nyheder. Her kan du orientere dig om aktuelle nyheder og problemstillinger, samt at opdatere din viden om hvad der sker i samfundet omkring os.
Del dem gerne med dine venner på de sociale medier (Facebook, Twitter m.fl.)
 


SKAT hives i retten: Fyrede ældre ulovligt
Ligebehandlingsnævnet slæber Skat i retten i sag om erstatning. Skat har de seneste fem år haft mindst 18 sager om aldersdiskrimination.

Staten skal af med millioner til fyrede ældre
Aldersdiskrimination koster staten 1,8 millioner på et halvt år

Sygefravær eksploderer i statsfængsel
Sygefraværet blandt de 160 ansatte i Statsfængslet ved Horserød ligger på i gennemsnit 27,7 sygedage om året. Det er næsten dobbelt så meget som gennemsnittet i den offentlige sektor og mere end tre gange så meget som det gennemsnitlige sygefravær hos de ansatte i private virksomheder, skriver Helsingør Dagblad.

Mennesker på skiftehold har mange klager
Det er en myte om, at man vænner sig til de skæve arbejdstider. Det passer ikke. Kroppens evne til at tilpasse sig skiftende arbejdstider nedsættes med alderen!

10-20% har så mange klager, at de kun er på skiftearbejde i få dage eller få uger. Deres krop og sind protesterer for kraftigt mod den ændrede døgnrytme. De forlader derfor skiftarbejdet igen.

 

Helbredsundersøgelse for brandfolk
Ordingen er frivillig for brandfolk i Københavns brandvæsen og skal genemføres på fridage der gives ikke tjenestefri til undersøgelsen.Undersøgelsen foretages på Flymedicinsk.

Helbredsundersøgelse for natarbejdere
Næste nyhedsbrev vi omhandle om den lovpligtige undersøgelse af folk som arbejder om natten. Dette skal arbejdsgiveren tilbyde deres medarbejdere. EU-loven om helbredsundersøgelser blev indført i Danmark i 2003. Først i år har Københavns brandvæsen efter lang tids kritik fra Brandfolkenes organisation tilbudt det til deres ansatte.


God læselyst !

Til forsiden af Brandfolkenes Organisation
Sitemap - oversigtskort
Udskriv