Nordiske brandmænds studiedage
 

Nordiske brandmænds studiedage afholdes i Køben­havn den 16. - 20 maj 1938. De første studiedage blev afholdtes maj/juni 1937 i Stockholm.
Besøg den officielle NBS hjemmeside

Brandfolks Studiedage (NBS) er et enestående samarbejde etableret af og for fuldtidsansat brand- og ambulancepersonale i de nordiske lande.


NBS blev grundlagt i 1937 på et møde i København og er, med undtagelse af årene 1939-1945, blevet arrangeret hvert år af bestyrelserne for fagforeninger i henholdsvis Stockholm, Göteborg, Helsingfors, København og Oslo. Senere har Reykjavik og Bergen deltaget i værtskabet for begivenheden fra henholdsvis 1966 og 1993.

 

NBS er meget unikt inden for den internationale fagbevægelse, idet en gruppe af fagfolk har kunnet mødes regelmæssigt ved et arrangement på tværs af landegrænser i en så lang periode.
 

 

Grundlæggerne af NBS mente, at de nordiske brandmænd havde så meget til fælles og var i stand til at bidrage med så meget til hinanden inden for deres ekspertise, at en årlig sammenkomst var berettiget. Dette skulle ske i henhold til enkle, værdige og venlige former, ifølge grundlæggerne. Denne grundtanke har holdt sig igennem årene og har med tiden fået større betydning som følge af samfundets udvikling, teknologi og de hurtigt skiftende sociale interaktioner i dagens verden som helhed.Medlemmerne af NBS er:
Stockholm, Sverige: Bradmännens Riksförbund Stockholm
Helsinki, Finland: JHL, Helsingin Palomiesyhdistys 40 r.y
Danmark: Brandfolkenes Organisation, Copenhagen
Gøteborg, Sverige: Kommunal Göteborg
Oslo, Norge: Oslo brandkorpsforening avd 108 i fagforbundet
Reykjavik, Island: Reykjavik Brandpersonal
Bergen, Norge: Brannfolkenes organisasjon ved Bergren Brannvesen


Her kan du se billeder fra

NBS Gøteborg 2004

NBS Bergen 2005

NBS Reykjavik 2006

NBS Reykjavik 2006 galleri 2

NBS Helsingfors 2006

NBS Stockholm 2007

NBS Helsinki 2008

 Til forsiden af Brandfolkenes Organisation
Sitemap - oversigtskort
Udskriv