Ny brochure om natarbejde

Kilde ftf.dk

 

Sygeplejersker, betjente og jordemødre er nogle af dem, der til tider må arbejde aften og nat. Det er flere ricisi forbundet med natarbejde, men de kan mindskes, påpeger en ny folder.


Brug solbriller på vej hjem fra arbejde, gå tidligt i seng, brug ørepropper og snup en powernap. Det er nogle af de råd til ansatte med nattevagter, der fremgår af en ny folder om natarbejde. Brochuren er lavet særligt til virksomheder og deres medarbejdere, men sundhedspersonale, politibetjene og andre fag med nat- eller skifteholdsarbejde kan have glæde af den indsamlede viden.


Pjecen er udgivet af DI, CO-industri og Industriens Branchearbejdsmiljøråd (BAR). BAR SOSU har desuden tidligere udgivet en lignende pjece til ansatte i social- og sundhedssektoren. Her blev der også lavet et ur, der kan hjælpe ansatte med at holde fokus på de ting, de selv kan gøre for at mindske de risici, der er forbundet med arbejdet.

 

 

 

 

 

 


Pjecens indhold
Forskning viser, at jo ældre medarbejdere er, jo dårligere bliver de til at arbejde om natten. Derudover er der større risiko for at få problemer med helbredet eller det sociale liv, jo mere natarbejde, man får eller påtager sig. Det fremgår bl.a. af den nye pjece.

Her står der også noget om de regler, natarbejdere er beskyttet af. Fx har medarbejdere ret til et helbredstjek minimum hvert tredje år, hvis de natarbejder. Derudover er eksempelvis brystkræft anerkendt som en arbejdsskade i nogle erhverv med natarbejde.

Det er derfor vigtigt at holde fokus på, hvad både arbejdspladsen og medarbejderen selv kan gøre, når de arbejder om natten eller har forskellig døgnrytme som følge af arbejdet, påpeger FTF
Relaterede sider:
Til forsiden af Brandfolkenes Organisation
Sitemap - oversigtskort
Udskriv