Brandmænd får uhelbredelig kræft
 

 


Et af de farligste erhverv i verden bliver endnu mere farligt for sine ansatte.. En ny undersøgelse tyder på, at de mennesker, vi forventer at beskytte os ikke bliver tilstrækkeligt beskyttet mod risikoen for deres profession som brandmænd.
 


En undersøgelse udgivet af University of Cincinnati har bestemt, at brandfolk er i en større risiko for udvikle fire forskellige typer af kræft end den generelle befolkning - og foreslår også den beskyttende brandmandskabet bruger, er utilstrækkelig til at beskytte dem mod kræftfremkaldende stoffer.
 


I en rapport fra universitetets miljø og sundhed afdeling, fandt forskerne, at brandmænd er dobbelt så stor risiko for at udvikle testikelkræft og har signifikant højere non-Hodgkins lymfom og prostatakræft end folk i andre erhverv - og samlet fundet 10 kræftformer, var enten muligvis eller sandsynligvis relateret til brandbekæmpelse.
 

Rapporten bekræftede også tidligere resultater, som brandfolk er i større risiko for myelomatose, som er en kræftform i knoglemarven, som der er i øjeblikket ingen kendt kur.
 


Forskningen er den største omfattende undersøgelse til dato undersøge kræftrisiko forbundet med arbejder som en brandmand, og konkluderer, at brandfolk har brug for bedre beskyttelse på jobbet. Resultaterne blev offentliggjort i november spørgsmålet om Journal of Occupational and Environmental Medicine.


Det får nu Kræftens Bekæmpelse og en række fagforeninger til at kritisere brandmændenes chefer for at undlade at informere og beskytte deres medarbejdere mod kræft.

 
Relaterede sider:
Til forsiden af Brandfolkenes Organisation
Sitemap - oversigtskort
Udskriv