Flere får ballade efter at have ytret sig om jobbet
 

Hver anden medarbejder frygter at det vil give problemer på jobbet at gå til offentligheden med kritik af arbejdspladsen. Og med god grund: De medarbejdere, der vælger at ytre sig, betaler ofte en pris. Fire ud af ti har oplevet negative konsekvenser, viser en ny, stor undersøgelse fra FTF.
Kilde FTF.dk

Læs here artiklen her

 

Et ubehageligt image som illoyal medarbejder. En ’kammeratlig samtale’ på chefens kontor. En advarsel. Et påbud mod at udtale sig fremover. Eller den ultimative konsekvens: At blive fyret. Konsekvenserne er forskellige for ansatte, der træder offentligt frem med kritik af arbejdspladsen – og mange medarbejdere har oplevet dem på egen krop.

 


Hele 39 procent af de medarbejdere, der vælger at gå ud og ytre sig offentligt om kritisable forhold på deres arbejdsplads, får bagefter problemer. Det viser en foreløbig opgørelse fra en ny, stor undersøgelse af ytringsfrihed, som hovedorganisationen FTF har foretaget blandt ca. 3.500 ansatte på FTF-området som fx folkeskolelærere, politifolk, socialrådgivere, ansatte i finanssektoren og i forsvaret, sygeplejersker og pædagoger.

 

 

Andelen, der har fået problemer på jobbet efter at have ytret sig, er dermed vokset siden 2010, hvor FTF foretog en lignende undersøgelse. Dengang lå andelen på 32 procent.


Hver tiende blev fyret
Ud af dem, der har erfaring med at gå til offentligheden med kritik af arbejdspladsen, oplevede ni procent den mest dramatiske konsekvens af at ytre sig offentligt: De blev fyret.


18 procent oplevet at blive kaldt til en ’kammeratlig samtale’ med arbejdsgiveren. 18 procent har oplevet at de blev opfattet som illoyal af arbejdsgiveren. Ni procent fik en advarsel


 

Til forsiden af Brandfolkenes Organisation
Sitemap - oversigtskort
Udskriv