Læs artiklerne fra Avisen.dk. Artiklerne er fra den 13. september 2012
Brandmænd bruger livsfarligt apparat
 


Brugte dødsensfarligt apparat i 15 år
Siden 1997 har Arbejdstilsynet, ni læger og et helt hold brandmænd advaret ledelsen i Københavns Brandvæsen mod at lade elite-brandmænd bruge et særligt iltapparat. Men i mere end et årti lod ledelsen hånt om brandmændenes sikkerhed og trodsede eksperternes advarsler

 Skandale: Brandmænd brugte dødsensfarligt apparat i 15 år
Apparatet blev forbudt at bruge under øvelser i 1997, fordi en brandmand dengang var døden nær efter at have brugt det. Alligevel er apparatet blevet brugt ved ildebrand efter ildebrand - blandt andet ved slukning af KB-Hallen i 2011. Se billederne her.

 

Læs også artiklen fra Ekstra Bladet her

Udsagn fra læserne fra Ekstra Bladet (13. september 2012)
Christian R
.
- Jamen, det bør udskiftes. Der står ikke, at vi ikke må bruge apparatet, hvis du lægger mærke til det. Det hænger sammen med, at det er vores eneste måde at redde borgernes liv på."

Så før 1997 kunne de bare stå og se hjælpeløse på når folk brændte inde? Han er da en hat at høre på.


Michael:
Jamen det er korrekt, at indsatstiden er længere med kredsløbsapparat end et med komprimeret luft, men det er vel stort set kun Københavns Brandvæsen der bruger apparatet, og brandmænd i resten af landet klarer altså arbejdet hver eneste dag, og jeg tvivler lidt på at brandene i København generelt skulle være så meget anderledes end i resten af landet..

Hans:

Hvor kommer det der "før 97" fra, de fik advarslen første gang i 97, og man må formode det skete på grundlag af tidligere brug, og ikke fordi apparatet blev taget i brug dette år.....

Det er dybt kritisk at man fra arbejdstilsynets side ikke slår hårdt ned på den slags, har de fået en fiks ide at noget kan være farligt i andre virksomheder, så får vi strakspåbud, og arbejdsforbud hvis ikke påbuddet straks bliver fulgt.

Så nogen må enten have vurderet det knapt så farligt som artiklen antyder, eller så er arbejdstilsynet kun effektivt hos private virksomheder i industri og fødevarebranchen....

Francis H.

Det er jo klart at ledelsen svarer på den måde, de vil jo ikke riskere deres job ved at indrømme deres fejltagelse.

Det går ikke ud over menneskeliv ved at bruge andre apparater men mon ikke det hænger sammen med økonomien og ledelsen har valgt at spare på dette område frem for at investere i bedre udstyr som bruges af brandmænd i f.eks. vore nabo lande. For det er da sjovt at man kan finde ud af det i tyskland og Sverige men ikke i Danmark,. Hvis de er så inkompetente til køb af udstyr sås kulle de finde sig et andet job eller tage en samtale med vores nabo lande og snakke om hvordan de takler situationer og hvilket udstyr de bruger. Det kan ikke koste mange penge og dage at undersøge et så vigtigt element som brandmændenes udstyr.

Det lyder nu mere som en arrogant ledelse som ved bedre end selv læger og andre parter og det er desværre så typisk og ødelæggende når de ikke en gang gider høre efter når et problem opstår. Lyder til at der helst skal skiftet i mandskabet i ledelsen da de åbenbart er ret virkelighedsfjern og er ligeglade med deres medarbejderes sikkerhed. Nogen personen er bare for hårdnakkede til at de kan indrømme deres egne fejl.

 


 

KB-Hallen slukket med skandale-apparat 


Her kan du læse alle artiklerne fra avisen.dk


God læselyst !

 

Til forsiden af Brandfolkenes Organisation
Sitemap - oversigtskort
Udskriv