Brandmand dræbt under indsats i Seest


Den 3. november 2004 eksploderede en fyrværkerifabrik i Seest, som er en forstad til Kolding

Den 33-årige frivillige brandmand Max Jørgensen, måtte betale den højeste pris for sin indsats for at redde mennesker og værdier i området. Efter sin død blev Max Jørgensen posthumt tildelt Forsvarets medalje for faldne og sårede i tjeneste. Han efterlod sig hustru og to sønner på syv og fem år. 
 

Blandt redningsmandskabet kom syv mand til skade, heraf to alvorligt. 34 redningsfolk, otte politibetjente samt 27 mand fra Beredskabsstyrelsen blev indlagt på sygehuset til observation for røgforgiftning.

 


To medarbejdere var i gang med at tømme en 40 fods ISO-container med fyrværkeri på N.P. Johnsens Fyrværkerifabrik. De tabte en kasse raketter.
Raketterne eksploderede, og ilden bredte sig hurtigt til resten af fyrværkeriet i containeren samt en anden 40 fods container, hvorefter der skete en stor eksplosion klokken 15:25. Branden bredte sig også til de haller, hvor hovedparten af fyrværkeriet blev opbevaret – en mængde på cirka 800 tons.

Da denne store mængde sprang i luften kl. 17:45 ved tre store eksplosioner, fremkaldte de en så voldsom jordrystelse, at det svarede til 2,2 på Ricther-skalaen. Eksplosionerne sendte betonstykker, mursten, tagplader og store jerndragere flere hundrede meter væk fra fabriksområdet.

 
Relaterede sider:
Til forsiden af Brandfolkenes Organisation
Sitemap - oversigtskort
Udskriv