Australien er tredje land med kræftlov for brandfolk
 

 

 

 

I mere end 10 år har Australiens mere end 14.000 brandfolk presset australske senatorer, for at få anderkendt visse kræfttyper som arbejdsrelateret sygdom.

Nu er det endelig lykkedes at få indført en føderal lov, der støtter og kompenserer brandfolk, som pådrager sig kræft på grund af deres arbejde.
 

"Ingen større gave, kunne gives til brandfolkene og deres familier end den lov" udtaler landssekretær i United Firefighters Union of Australia Peter Marshall

 


Australien er det tredje land efter Canada og USA til at vedtage en lovgivning om cancer og brandmænd Australien er det tredje land efter Canada og USA til at vedtage en sådan lovgivning. Block og Forrest, som er brandmand og advokat, trådte i september frem for senatet i Perth´s undersøgelse, sammen med brandmænd som har overlevet kræft, og enker til brandfolk, som er døde af en af de typer kræft, der er anført i lovgivningen.
 


Det der virkelig overbeviste senatorerne var de to canadieres beviser, baseret på lovgivning som Alberta og Manitoba har haft i 10 år. I Alberta er 14 kræfttyper registreret i lovgivningen som skal udløse hjælp og erstatning til brandfolk. Den australske senator Penny Wright er citeret for at sige, at Blocks og Forrests beviser hjalp med et stærkt videnskabeligt grundlag for denne lovgivning samt reformer".

Rusland, Indien og New Zealand er tæt på at være de næste til at vedtage lignende lovgivning.

Emnet brandfolk og cancer er blevet internationalt. "Cancer kender ingen grænser".

 

 

 

Kilde: IAFF, EFFUA, Edmont Journal, LeMasters Study
Relaterede sider:
Til forsiden af Brandfolkenes Organisation
Sitemap - oversigtskort
Udskriv